Ważny obszarem przy organizacji procesu szkoleniowego są antrakty kawowe zwykle zwane jako: przerwa kawowa. Często zaplanowane są trzy w trakcie dnia szkoleniowego i ułatwiają one trenowanym osobom odpocząć.
W trakcie standardowej przerwy na herbatę, obsługa ośrodka szkoleniowego serwuje napoje gorące i zimne. Typowo podawane są drobne przekąski oraz pospolite słodycze.
Szkolący się zwykle zauważają przerw na kawę w kategoriach istotnego wkładu do dnia treningu. Nie dostrzegają, bo nie ma niczego szczególnego nie wysuwają się przed inne i to bez znaczenia gdzie organizowane jest szkolenie.
Trafiają się jednak przykłady gdzie typu centrum szkoleń dba o zawartość sali szkoleniowej jak również koncentruje maksimum aktywnośći do przygotowaniu obiadu oraz przerywników kawowych. W takim przypadku najczęściej przerwy organizowane są najczęściej w charakterze ciągłych przerw na kawę.
W przypadku takich przerw owoce, przekąski, często pokrojone bułki i coś do położenia na nie, kawa herbata, wypieki itp. stale są uzupełniane przez obsługę centrum szkoleniowego i są w zasięgu dla uczestników kursu stale trwania treningu. Znacząco podnosi to atmosferę wśród trenowanych osób szkolenia i ten sposób wzmacnia długofalowe skutki biznesowe prowadzonych szkoleń.
Inne blogi: Blog 1
Słowa kluczowe: organizacja szkoleń, usługi hr, organizacja procesu szkoleniowego, efekty biznesowe szkoleń, sala szkoleniowa, przerwa kawowa, przerwa na kawę, katering, catering, uczestnicy szkoleń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz